Motor

Motor rijbewijs - Rijbewijs A

Motor rijbewijs - Rijbewijs A

Kawasaki er6nVerkeersschool ‘van der Haven’ biedt u een vlotte, goede en veilige rijopleiding voor de motor. Dit houdt in dat wij u een goede rijopleiding aanbieden waarbij u veilig en verantwoord de motor zal gaan beheersen om zodoende bewust te gaan deelnemen aan het verkeer.

De Instructeurs.

We hebben 4 goed opgeleide motorinstructeurs die werkzaam zijn voor uw motoropleiding, er worden door ons jaarlijks cursissen gevolgt om voor u de beste kwaliteit te garanderen.

Motoren en kleding
wij rijden al jaren met het merk Kawasaki, en hebben dan ook voor alle categoriën één of meerdere motoren beschikbaar staan.
voor wat betreft kleding, eigen kleding draagt altijd het fijnst, maar mocht u toch nog geen kleding hebben, wij hebben jassen, broeken, handschoenen en helmen in verschillende maten ter beschikking voor u zodra je komt lessen.
Het enige waar u zelf voor moet zorgen zijn een paar stevige halfhoge schoenen of laarzen die de enkels beschermen.

De regels voor het motorrijbewijs zijn als volgt;

Vanaf 19 januari 2013 gelden nieuwe regels voor het motorrijbewijs en vanaf 31 december zijn er ook wijzigingen aangebracht zodat men vanaf 20 jaar ook direct kan instromen voor het a2 rijbewijs zie voor verdere informatie hieronder. Als je jonger bent dan 24 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens (Voertuigbeheersing en Verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1.
Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen Verkeersdeelneming te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen Verkeersdeelneming te doen.

Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen.

 A2 rechtstreeks

Ben jij al 20 jaar of word je dat binnenkort? Dan is het handig om te weten dat je per 31 december 2013 vanaf je 20e rechtstreeks je rijbewijs A2 voor de middelzware motor kunt halen. Je hoeft dan niet meer eerst je rijbewijs A1 voor de lichte motor te hebben.

Hieronder hebben we op een rij gezet welke leeftijden voor de motorexamens gelden vanaf 31 december 2013. Voor een volledig overzicht van de regels voor het motorrijbewijs zie www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs. Met vragen over je opleiding kun je contact opnemen ons.

  • 18 jr. A1 rechtstreeks theorie-examen motor* / praktijkexamen voertuigbeheersing A1 / praktijkexamen verkeersdeelneming A1**
  •  20 jr. A2 rechtstreeks theorie-examen motor* / praktijkexamen voertuigbeheersing A2 / praktijkexamen verkeersdeelneming A2**
  •  A2 (als je minimaal 2 jaar A1 hebt) alleen praktijkexamen verkeersdeelneming A2**
  • 22 jr. A (als je minimaal 2 jaar A2 hebt) alleen praktijkexamen verkeersdeelneming A**
  • 24 jr. A rechtstreeks theorie-examen motor* / praktijkexamen voertuigbeheersing A / praktijkexamen verkeersdeelneming A**

* Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Het resultaat blijft 1 jaar en 6 maanden geldig

** Voor elke motorcategorie is een nieuwe Eigen verklaring vereist om te bekijken of je hiervoor gezond genoeg bent.

Wat mag ik rijden met de volgende rijbewijzen:

A1 = lichte motor (maximaal 125 cc, maximaal 11 kW en minder dan 0,1 kW per kg)

A2 = middelzware motor (maximaal 35 kW, minder dan 0,2 kW per kg)

A = zware motor (onbeperkt vermogen)

Code 80

Eisen t.b.v. rijles & examens categorie A inzake code 80

Let op: er zijn dus verschillende normen voor rijles en examens!

RIJLES Code 80:
21 jaar, nog geen 24 ? Dan moet leerling A2 hebben of een theoriecertificaat A. en/of Rijbewijs B.

EXAMEN code 80 moet de kandidaat kunnen tonen: Geldig ID
AVB examen : Theoriecertificaat OF rijbewijs B (ongeacht leeftijd)
AVD examen : Theoriecertificaat, tenzij meer dan 2 jaar A2 of ouder dan 21 jaar en A1 , A2 of A automaat. 
AVB gehaald, tenzij meer dan 2 jaar A2 of ouder dan 21 jaar en A2 of A automaat

 

Het rijbewijs halen bestaat uit;

1 theoretisch examen en 2 praktische examens, of zoals hier boven is beschreven als je onder de 24 jaar bent.

Het theorie-examen voor het motorrijbewijs bestaat uit 50 vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. U moet 44 vragen goed beantwoorden. Naast regelkennis komen verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Je 1e praktisch gedeelte voertuigbeheersing gaat als volgt;

Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. en controleert je identiteitsbewijs. Ook kijkt hij of je een geldig theoriecertificaat voor de motor bij je hebt of een geldig Nederlands autorijbewijs of motorrijbewijs.

Hierna doe je zeven oefeningen. Vijf van de zeven moeten voldoende zijn. Elke oefening mag je één keer overdoen.

Direct na afloop van de oefeningen krijg je te horen of je geslaagd bent. Het praktijkexamen voertuigbeheersing duurt ongeveer 20 minuten.

het 2e praktische gedeelte verkeersdeelneming gaat zo;

Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. Hij controleert je identiteitsbewijs. Ook kijkt hij of je een geldig theoriecertificaat voor de motor bij je hebt of motor of een geldig rijbewijs voor de lichte motor of motor-automaat. Hierna begint de rit van ongeveer 40 minuten. De examinator rijdt in zijn eigen auto achter je aan. Je eigen instructeur gaat mee met de examinator en geeft je onderweg de aanwijzingen en opdrachten via het ontvangertje in je helm.

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Aanmelden;

Heeft u het besluit genomen om bij onze verkeersschool een rijopleiding te volgen,  meld u dan aan bij het kopje informatie aanvragen (bij aanmelden)en bellen mag natuurlijk ook; 06-10378528

Vermeld welke opleiding u wilt volgen, wanneer u wilt beginnen en welke tijden u goed uitkomen.

 

Reserveren voor rijlessen;

Na de ontvangst en verwerking van uw aanvraag, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Afmelden van rijlessen;

Dit dient minimaal 24 uur van te voren te geschieden , helaas ook bij ziekte of andere onvoorziene gevallen. Komen we voor een dichte deur of worden we een paar uur van te voren afgebeld , dient het gehele bedrag van de rijles te worden betaald.

Het snelst naar je rijbewijs!

Wil jij op een voordelige manier een goede kwalitatieve rijopleiding volgen?

Vraag vrijblijvend
informatie aan!